Актуално / Новини

21 октомври 2019

Твоята студентска бригада в Америка помага в България

Чрез новата благотворителна инициатива „Пътят на грижата“, записвайки се за бригада в Америка с Интеграл, ти се присъединяваш към нас и сдружение „Каритас“ в мисията за осигуряване на спокойни старини на възрастни хора.

За всеки подписан договор с клиент в периода 23.10.2019 г. – 15.05.2020 г., който замине на бригада в САЩ за лято 2020 г., ние ще дарим безусловно 20 лева в помощ на грижата за тях.

  • Защо го правим?

Ние вярваме както че действията носят промяна, така и че във всеки етап от житейския си път човек трябва да живее достойно, и затова стартираме инициативата „Пътят на грижата“. С нея се включваме в ежегодната кампания в подкрепа на възрастни хора на "Каритас България", която има за цел да помогне на възрастните хора да изживеят старините си достойно..

  • Какво подкрепяме?

За възрастни хора, страдащи от здравословни проблеми и имащи нужда от професионални грижи и наблюдение, организация „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи”, благодарение на която 370 възрастни хора от 14 населени места в България получават грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно. Услугата „Домашни грижи на Каритас“ се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастния човек в дома му и му предоставят нужните грижи, според неговите здравословни и социални потребности. Това се случва чрез 9 центъра за Домашни грижи на "Каритас" – в градовете Русе, София, Белене, Пловдив, Раковски, Малко Търново и селата Житница (област Пловдив), Бърдарски геран (област Враца) и Гостиля (област Плевен), като мобилните екипи на „Каритас” предоставят комплексна медико-социална грижа и в още 5 населени места, намиращи се в близост до посочените градове и села: до Малко Търново – селата Стоилово, Звездец, Граматиково; до Житница – селата Дуванлии и Калояново.

  • Каква е твоята роля?

Щом четеш този текст, възможно е вече да обмисляш студентска бригада в Америка, нали? Очакваш с нетърпение новите хоризонти, опит и запознанства – един пъстър епизод, от който после дълго ще споделяш впечатления.

Желанието ти да преживееш това приключение в никакъв случай не означава, че забравяш корените си – знаем го, защото вече близо 20 години работим със студенти като теб, проявяващи грижа и отношение към дома, семейството и средата, която ги очаква обратно тук. Самите те ни споделиха, че търсят възможности да допринасят за социално значими каузи и така застанаха в основата на благотворителната инициатива „Пътят на грижата“ и партньорството ни със сдружение „Каритас България“.

Активността е целогодишна и можеш да се присъединиш към нея без значение в кой край на България се намираш. Условията и процесите по избор на дестинация, работна оферта и записване са съвсем стандартни – твоето включване в каузата не е обвързано с различни финансови или времеви параметри по никакъв начин.

Разбери повече в най-близкия офис на Интеграл.

 

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ