Данъци

Възстанови възможно най-голяма част от данъците си

$47.00 * + 7%

* Тези суми са без включени такси за инкасиране и банков трансфер.

Връщане на данъци

Като участник в програмата Work and Travel, докато работиш в САЩ, от чековете ти ще бъдат удържани данъци – за всички студенти-притежатели на J1 виза данъците, които се удържат, са федерален и щатски данък. Това са формулярите, които ще трябва да попълниш при работодателите си през първия работен ден:

Form- W4

Както и State Form- W4, който е различен за всеки щат.

Тези данъци могат да бъдат възстановени след прибирането ви в България и след подаване на данъчна декларация. За някои щати важи и местен данък – LOCAL TAX, чийто размер се определя от местния административен орган. Тези налози са невъзвращаеми (освен от New York).

Видове данъци

Federal Tax

FEDERAL TAX Федералният данък е еднакъв по размер във всички щати на САЩ. Неговият размер се приема ежегодно от конгреса и е съобразен с общата фискална политика на държавата. Този вид данък е задължителен за всички физически и юридически лица, извършващи дейност на територията на САЩ. Всички дейности, свързани с федералния данък, се извършват от единна данъчна администрация (IRS). Събиранията и плащанията по този данък се извършват от федералния бюджет.

State Tax

STATE TAX Този данък е различен за всеки отделен щат. В повечето случаи щатският данък е с по-нисък размер от федералния. Има и щати, в които не се дължи щатски данък (Аляска, Флорида, Невада, Тексас, Южна Дакота, Вашингтон, Уайоминг, Ню Хемпшир и Тенеси). Ставката за този вид налог се определя от законодателния орган на всеки отделен щат. Щатският данък е задължителен за всички, независимо от техния статус на пребиваване в САЩ.

Social Security & Medicare Tax

SOCIAL SECURITY & MEDICARE TAX Този вид такси са така наречените социални и медицински осигуровки. Приходите от тях постъпват във федералния бюджет, като техният размер е еднакъв за всички щати. Тези два вида данъци са задължителни за всички, освен чужденците със студентски статус, както и за притежателите на J1 виза. Ако забележиш, че тези данъци фигурират в чековете ти, задължително уведоми работодателите си, че те не са валидни за теб. В някои случаи този вид удръжки биват наричани "FICA".

Local Tax

Размерът на този вид данъци се определя от местния административен орган. Тези налози са невъзвращаеми (освен от щата Ню Йорк).

Колко ще ми върнат?

Върни данъците си лесно и сигурно, в максимален размер, с нашите партньори от VerdeTax!

Не е необходимо да заплащаш нищо предварително - при приключването на процеса VerdeTax ще удържат дължимата комисионна, а върнатата сума ще бъде преведена по банковата ти сметка.

Какво трябва да направя?

 1. Попълни формулярa в офиса на Интеграл
 2. Донеси ни:

  - копие от Social Security Card

  - копие на международния паспорт и визата ти за САЩ - ако си пътувал на WAT с Интеграл, ние вече ги имаме :)

  - W-2 форма или последен чек от всеки работодател, за който си работил през лятото

Калкулатор

Осребряване на чекове от САЩ

 • Получил си последния си pay check след прибирането в България?
 • Чакаш чека с housing депозита да пристигне по пощата?
 • Изкарал си бонус през лятото и работодателят ти е дал чека в последния момент?

Ела в Интеграл и ние ще ти помогнем! Просто ни донеси оригиналния си чек и попълни на място формуляра! Ще ти струва само $19, като не плащаш нищо предварително - сумата се удържа от общата сума на чека ти, а остатъкът се превежда по банковата ти сметка в срок до 40 дни.

Tax Advantage - иди на бригада с парите от данъци

Какво печелиш?

 • Използваш пари, които реално все още не притежаваш
 • Не се занимаваш с теглене на пари от сметките си и внасянето им при нас
 • Ние ще изчислим сумата, която ще ти бъде върната

Как става това?

 • Запиши се в офисите на Интеграл
 • Донеси копие от SS Card и последен чек или W2 форма
 • Ако данъците ти не са достатъчни да покрият таксата по програмата, ще ти кажем точно колко остават да се доплатят
 • Ако данъците ти надвишават таксата по програмата, ще ти преведем остатъка по банка или ще го използваме за плащане на други разходи

Видове документи

Какво е Social Security Card

Social Security Card (социално-осигурителна карта) e официален документ, който показва твоя SSN. Социално-осигурителният номер (SSN) се издава от американските власти и служи за идентификация във всички американски институции, включително пред данъчните власти.

Какво е W-2 форма?

Формуляр W- 2 e официален документ, който трябва да получиш от всеки един от работодателите си в края на данъчната година. Този формуляр показва всички твои доходи при съответния работодател и размера на всички данъци, които са ти удържани. Трябва да получиш своята W-2 форма не по-късно от края на януари на следващата данъчна година.

Какво е последен чек/платежен фиш?

Платежен фиш е седмичен или месечен документ, който получаваш със своя седмичен или месечен чек. Ако не разполагаш с W-2 форма, за данъците ти може да се кандидатства с последния фиш, който показва всичките ти доходи и удържани данъци за работния период.

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ

Новини и оферти по имейл