Данъци

Възстанови в максимален размер данъците си от САЩ

$47.00 * + 7%

* Тези суми са без включени такси за инкасиране и банков трансфер.

Връщане на данъци

Като участник в програмата Work and Travel, докато работиш в САЩ от чековете ти ще бъдат удържани данъци. За всички студенти с J1 виза данъците, които се удържат, са федерален и щатски данък. Това са формулярите, които ще трябва да попълниш при работодателите си през първия работен ден - Form-W4, както и State Form-W4, който е различен за всеки щат.

Тези данъци могат да бъдат възстановени след прибирането ти в България и след подаване на данъчна декларация. За някои щати важи и местен данък – LOCAL TAX, чийто размер се определя от местния административен орган и са невъзвръщаеми (освен от Ню Йорк).

Видове данъци

Federal Tax

FEDERAL TAX Федералният данък е еднакъв по размер във всички щати на САЩ. Неговият размер се приема ежегодно от конгреса и е съобразен с общата фискална политика на държавата. Този вид данък е задължителен за всички физически и юридически лица, извършващи дейност на територията на САЩ. Всички дейности, свързани с федералния данък, се извършват от единна данъчна администрация (IRS). Събиранията и плащанията по този данък се извършват от федералния бюджет.

Social Security & Medicare Tax

SOCIAL SECURITY & MEDICARE TAX Този вид такси са така наречените социални и медицински осигуровки. Приходите от тях постъпват във федералния бюджет, като техният размер е еднакъв за всички щати. Тези два вида данъци са задължителни за всички, освен чужденците със студентски статус, както и за притежателите на J1 виза. Ако забележиш, че тези данъци фигурират в чековете ти, задължително уведоми работодателите си, че те не са валидни за теб. В някои случаи този вид удръжки биват наричани "FICA".

State Tax

STATE TAX Този данък е различен за всеки отделен щат. В повечето случаи щатският данък е с по-нисък размер от федералния. Има и щати, в които не се дължи щатски данък (Аляска, Флорида, Невада, Тексас, Южна Дакота, Вашингтон, Уайоминг, Ню Хемпшир и Тенеси). Ставката за този вид налог се определя от законодателния орган на всеки отделен щат. Щатският данък е задължителен за всички, независимо от техния статус на пребиваване в САЩ.

Local Tax

Размерът на този вид данъци се определя от местния административен орган. Тези налози са невъзвращаеми (освен от щата Ню Йорк).

Колко ще ми върнат?

Върни данъците си лесно и сигурно, в максимален размер, с нашите партньори от VerdeTax!

Не е необходимо да заплащаш нищо предварително - при приключването на процеса VerdeTax ще удържат дължимата комисионна, а върнатата сума ще бъде преведена по банковата ти сметка.

Какво трябва да направя?

 1. Попълни формулярa в офиса на Интеграл
 2. Донеси ни:

 • копие от Social Security Card
 • копие на международния паспорт и визата ти за САЩ - ако си пътувал на WAT с Интеграл, ние вече ги имаме :)
 • W-2 форма или последен чек от всеки работодател, за който си работил през лятото

Осребряване на чекове от САЩ

 • Получил си последния си pay check след прибирането в България?
 • Чакаш чека с housing депозита да пристигне по пощата?
 • Изкарал си бонус през лятото и работодателят ти е дал чека в последния момент?

Ела в Интеграл и ние ще ти помогнем! Просто ни донеси оригиналния си чек и попълни на място формуляра! Ще ти струва само $24, като не плащаш нищо предварително - сумата се удържа от общата сума на чека ти, а остатъкът се превежда по банковата ти сметка в срок до 40 дни.

Tax Advantage - иди на бригада с парите от данъците ти от САЩ

Какво печелиш?

 • Използваш пари, които реално все още не притежаваш
 • Не се занимаваш с теглене на пари от сметките си и внасянето им при нас
 • Ние ще изчислим сумата, която ще ти бъде върната

Как става това?

 • Запиши се в офисите на Интеграл
 • Донеси копие от SS Card и последен чек или W2 форма
 • Ако данъците ти не са достатъчни да покрият таксата по програмата, ще ти кажем точно колко остават да се доплатят
 • Ако данъците ти надвишават таксата по програмата, ще ти преведем остатъка по банка или ще го използваме за плащане на други разходи

Видове документи

Какво е Social Security Card

Social Security Card (социално-осигурителна карта) e официален документ, който показва твоя SSN. Социално-осигурителният номер (SSN) се издава от американските власти и служи за идентификация във всички американски институции, включително пред данъчните власти.

Какво е W-2 форма?

Формуляр W- 2 e официален документ, който трябва да получиш от всеки един от работодателите си в края на данъчната година. Този формуляр показва всички твои доходи при съответния работодател и размера на всички данъци, които са ти удържани. Трябва да получиш своята W-2 форма не по-късно от края на януари на следващата данъчна година.

Какво е последен чек/платежен фиш?

Платежен фиш е седмичен или месечен документ, който получаваш със своя седмичен или месечен чек. Ако не разполагаш с W-2 форма, за данъците ти може да се кандидатства с последния фиш, който показва всичките ти доходи и удържани данъци за работния период.

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ

Новини и оферти по имейл