Студентски бригади

Почувствай ритъма на Ню Йорк, обиколи Източното крайбрежие, покори Аляска, усети духа на Wild, Wild West, провери късмета си във Вегас или просто вкуси Америка :P

Какво е студентска бригада в САЩ?

Work and Travel e кръг от щастие, непрекъснат захарен път от приключения като с всяка хапка усещаш прилив на енергия и се чувстваш по-жив. Work end Travel не е само работа- програмата е преживяване, което трябва да се опита с всичките вкусове и екстри, подходящи както за най- авантюристичните студенти, така и за тези от вас, които държат на традициите :)

Програмата Work and Travel, по-известна като студентска лятна бригада в САЩ, е програма за културен обмен, която се осъществява благодарение на Държавния департамент на САЩ и без която за много от нас пътуването до САЩ щеше да остане неосъществима мечта.

Тази програма дава шанс на студенти редовно обучение да живеят и работят в Америка по време на лятната си ваканция. Продължителността на програмата е 5 месеца (4 месеца работен престой + 1 месец предназначен за пътувания). Предимствата да се запишеш в една от най- вълнуващите студентски програми са много – ще имаш възможността да посетиш страхотни места, за които може би си мечтал още от малък, да се срещнеш с нови, различни и забавни хора, да опиташ една съвсем различна кухня от твоята, да опознаеш американската култура и, разбира се, да натрупаш безценен опит. Това е програмата, която ти дава възможността да опознаеш най-вече себе си и да ти помогне да начертаеш бъдещите си планове.

Като агенция, съдействаща на хиляди студенти да заминат по различни образователни и обменни програми в цял свят, ролята на „Интеграл“ естествено е да интегрира всеки желаещ студент да замине в САЩ по най-подходящи за него начин, в зависимост от личния му профил, или да му помогне при създаването на такъв. Освен с изчерпателна информация за стъпките, процесите и тънкостите на програмата, ние ще ти помогнем да избереш най-правилната оферта – организираме множество срещи „очи в очи“ или във виртуалното пространство с проверени работодатели, които наемат наши участници. Повече за актуалните предложения и дати за интервюта, провери тук. Разбира се, имаш възможност и сам да подсигуриш работната си оферта, формулярът необходим за целта може да откриеш тук . Ние ще ти съдействаме с попълването на всички формуляри от самото начало до заминаването ти, както и ще организираме пътуването ти до Страната на неограничените възможности.

 

 Ready to #TasteAmerica?

Защо да участваш в приключението Стдудентска Бригада?

 • Защото трупаш опит и се учиш на самостоятелност.
 • Ще направиш много нови запознанства с хора от цял свят.
 • Ще имаш възможност да посетиш някое от местата от твоя списък за пътувания.
 • Ще си купиш мечтаните от теб вещи и ще усетиш духа на едни от най- големите шопинг центрове в света.
 • И разбира се, не на последно място, ще се сблъскаш с различна култура и начин на живот. Защото Америка е lifestyle!

Кой може да участва?

В програмата може да участва всеки студент, който е:

 • Между 18 и 28 години.
 • Редовно обучение в България или чужбина.
 • Владее говорим английски на средно ниво.
 • Има желание да опознае американския начин на живот и култура.

Колко продължава студентската бригада?

Продължителността на програмата е до 5 месеца.

 • 4 месеца работен период.
 • 1 месец туристически престой.

Допълнителни въпроси

Кога мога да замина?

Датите на програмата, валидни за България, са от 1 май до 30 септември.

Ако си студент в чужбина,може да се свържеш с нас, за да ти изпратим актуална информация или да провериш валидните за теб дати тук

Какво мога да работя?

Работните оферти, предлагани за програмата, са най-различни – в сферата на обслужването и туризма, позиции в увеселителни паркове, ресторанти и хотели, магазини и различни  туристически атракциони.

За какъв вид виза трябва да кандидатствам?

Визата необходима за програмата е неимигрантска J1 виза, която се издава на базата на валидно разрешително за работа- DS2019. И тъй като процесът е достатъчно стресов, ние сме до теб за помощ и съвет във всеки един момент:

- Да попълним необходимите формуляри вместо теб и да ти обясним кои са нужните допълнителни документи;

- Да предоставим пълен пакет документите в консулството, както и да насрочим интервюто ти за виза;

- За да се чувстваш по-подготвен, ще ти направим пробно интервю за виза в наш офис и ще стискаме палци по време на реалното интервю;

- След интервюто очакваме с нетърпение да се свържеш с нас;

А ако се случи така, че попаднеш в онзи малък процент на разочарованите след визовото интервю, които записваме в графата „Visa Refusal”, ние ще ти възстановим всички такси по програмата.

Мога ли да пътувам с група от приятели?

Да, ти и твоите приятели може да пътувате, живеете и работите заедно, дори и да не учите в един и същи университет, или сте записани в различни офиси на „Интеграл“. Нашата задача е да придвижим всичките ви документи по едно и също време, така че да сте в комплект от самото начало до пристигането ви в САЩ.

Мога ли да пътувам с приятел/ката си ?

Да, всяка година десетки двойки се отправят заедно към своето американско приключение.

Мога ли да участвам в програмата, ако съм първи курс или последен курс?

Да, единственото условие е да си студент в редовна форма на обучение, без значение дали си първи или последен курс в университета.

Мога ли да пътувам, ако съм магистър?

Да, дори и като магистър редовна форма на обучение имаш възможност да участваш в програмата.

Мога ли да пътувам, ако съм студент в чужбина?

Да, български граждани, обучаващи се в редовна форма в чужбина, имат право да участват в програмата. Няма нужда да посещаваш офис на Интеграл, защото ние можем да ти съдействаме от разстояние!

-          Записване и предоставяне на документи онлайн;

-          Възможност за онлайн интервю с работодател;

-          Съдействие при подготовката за виза в страната в която учиш;

-          Съдействие при закупуването на самолетен билет до САЩ;

Кое ми гарантира най-добрата услуга?

Интеграл работи с най-голямата спонсорираща организация в САЩ - CIEE (Council on International Educational Exchange). Тя е оторизирана от Държавния департамент на САЩ да администрира програмата Work and Travel от 1969 г. насам.

CIEE e водеща неправителствена организация в САЩ, която предлага разнообразни програми за международен образователен и културен обмен на ученици, студенти и млади професионалисти.

Интеграл + CIEE = най-добри условия и най-добри работни оферти

Какво трябва да знаеш за кандидатстването за J-1 виза?

Визата необходима за програмата е неимигрантска J-1 виза, която се издава на базата на валидно разрешително за работа- DS2019.
Нашите консултанти знаят процеса за кандидатстване за виза в детайли, така че няма за какво да се тревожиш, защото:
 • Интеграл предварително ще ти разясни какви документи е необходимо да предоставиш
 • Ще попълним всички необходими формуляри за виза и ще запазим дата и час за интервю в Американското Консулство
 • Само в Интеграл ще получиш безплатна пълна подготовка за интервюто за виза
За някои от вас кандидатстването за виза не е нищо ново, но вълнението си идва от само себе си , а за други това е нещо с което се сблъскват за първи път и нямат търпение да се отбележат в социалните мрежи пред Американското консулство! Както за вас, така и за нас от „Интеграл“ емоциите са много и това, което трябва да знаете, че ние сме тук, за да Ви съдействаме, подкрепяме и най- вече да Ви вдъхнем кураж за предстоящото!
"Както за вас, така и за нас от „Интеграл“ емоциите са големи и това, което трябва да знаете, че ние сме тук, за да Ви съдействаме, подкрепяме и най- вече да Ви вдъхнем кураж!"

Предимства на Интеграл

Имаме 26 годишен опит в изпращането на младежи в чужбина, освен за професионални съвети, можеш да разчиташ на нас и съвсем приятелски- ще те запознаем с други студенти с които да заминете заедно. Ако вече си сформирал банда с която да заминеш, не се тревожи- ще се погрижим всички да сте в комплект. Ако планираш романтична студентска бригада с половинката- няма проблем, ще можете да пътувате, живеете и работите заедно.
Имаш приятели, които учат в чужбина или в друг град- всичко е точно, можете да участвате заедно в днешно време всичко е на един click разстояние :)
Не се чувстваш напълно сигурен в нивото на английския си език- не се тревожи, "Интеграл" организира безплатен курс по английски и ще ти помотне да развържеш езика :)

Кандидатствайте днес

Какво трябва да знаеш за застраховката?

Студентската бригада в Америка е специална програма и затова ти предлагаме първата специална Work and Travel застраховка.

В разработването ѝ са взели участие застрахователни експерти от САЩ и консултантстки екип от CIEE.
 • Достъп до повече от 672 000 здравни заведения, с лесно локализиране на най-близкия център чрез подробен сайт
 • 100 % изплащане на всички покрити медицински разноски
 • Не се попълват медицински искове
 • Покритие до $100 000
 • Изплащане на предписани от лекар рецепти

Това е една от малкото застраховки, които включват още:

 • Възстановяване на суми между $500 и $1500 при загуба или кражба на личен багаж или документи
 • Гражданска застраховка за приченени щети на трети лица
 • Юридически консултации и услуги до $20 500 при претърпяна злополука или кражба, освен в случаите на извършено престъпление от страна на участника

Стипендия за студенти, израснали без родителска грижа

ИНТЕГРАЛ и американската спонсорираща организация CIEE отпускат една пълна стипендия по програмата Work and Travel USA за студент, който е израснал без родителска грижа или е без родители.

Стипендията дава възможност за безплатно участие в лятната програма за културен обмен и покрива таксата за участие в програмата с осигурена работна оферта, 5-месечна застраховка, такса за виза и SEVIS, както и двупосочен самолетен билет (обща стойност на стипендията - над $2000).

Кой може да кандидатства за стипендията?

 • Студенти редовно обучение
 • Възраст 18-28 години
 • Владеят английски език на средно ниво

Продължителност

Стипендията е обвързана с програмата Work and Travel, чиято продължителност е 4 месеца, като след края на работния период студентите имат право още един месец да пътуват из САЩ.

За да кандидатстваш за стипендията, посети най-близкия до теб офис на Интеграл. Там ще научиш кои са нужните документи, които трябва да предоставиш, както и сроковете за кандидатстване.

 

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ

Новини и оферти по имейл