Готвачите са отговорни за подготовката и приготвянето на поръчки за храна според указанията за рецепти. Осигуряват поддръжка на линията по време на натоварени часове, включително презареждане и поддръжка на работни станции, за да се гарантира, че изобилието от продукти винаги е на разположение. Готвачите почистват всички работни места в края на деня, метат и мият подовете.
За работодателя
Harbour Watch Restaurant се гордее с най-високо качество ръчно обработени стриди от местни води. Именно тези деликатеси влизат направо в местно известната яхния от стриди на Harbour Watch. Мидите се събират от водите на Вирджиния и от страната на Мериленд на канал Assateague. През сезона риба като писия, махи махи, риба меч и риба тон се изтеглят направо от лодките, които акостират в търговското пристанище в West Ocean City и се сервират пресни същия ден.