Актуално / #Taste America

04 ноември 2022

Най-странните особености на американската култура?

Страните са като хората. Всяка има своите отличителни, характерни особености, които я правят уникална, харесвана от едни и озадачаваща са други. За да те подготвим за запознанството с необятните възможности на САЩ, споделяме ти някои от интересните факти за нея.


Храната - порциите в заведенията са наистина, ама наистина много големи. Едно ястие предназначено за средностатистическия американец в повечето случаи би стигнало за цяло семейство чужденци.
Алкохолът - Когато купуваш алкохол в магазин или в бар, винаги ще ти поискат удостоверение за самоличност, дори да е съвсем очевидно, че си на тридесет.
Национализмът - Американските знамена се веят навсякъде. Ако съвсем случайно забравиш къде се намираш, това разбира се ще те подсети.
Здравето - В аптеките свободно се продават бонбони, безалкохолно, цигари и бира. Чудесно звучи, нали?
Размерите – Звучи като генерализация, но в Америка всичко е голямо. В магазините се продават 3-литрови бутилки вино, понякога дори 6-литрови. Американските автомобили са с огромни, дори не се опитвай да ги сравняваш с европейските. Разстоянията са внушителни, съответно автомагистралите също.
Работното време Можеш да си спокоен/а. Повечето магазини и ресторанти са отворени 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Какво повече му трябва на човек - няма сиеста, няма обедни почивки, няма почивка и в неделя.
Непукизмът - В супермаркетите често можеш да видиш хора, които спокойно се разхождат по пижами. Защо ли? Защото просто не им пука какво ще си каже някой за тях. Същото важи и за тези, които са облечени като за фитнес или йога без да спортуват ли пък хората с джапанки по улиците, които дори не са на плажа. Подготви ли си вече пижамата?
Работата - Един от всеки осем американци в някакъв етап от живота си е в работил в Mc Donald’s. При почти 230 милиона население, това наистина са много хора.
Забързаното ежедневие - Една от най-често срещаните гледки по улиците е на хора, които се хранят или пият кафе, докато се движат по улиците. Странно е ако си мислиш, мислех, че е най-приятно да поседнеш с приятел в някое уютно заведение или дори на пейка в парка.


И въпреки всички тези странности, ние обожаваме тази невероятна страна, носеща уникални дух и култура .

Ако желаеш да научиш повече за студентските бригати и всичко свързано с тях, не колебай да се свържеш с нас.

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ