Актуално / #Taste America

31 октомври 2022

Най-предпочитаните работни позиции за студентска бригада

Какво да работя на студентска бригада? Този въпрос си задава всеки студент, който ще пътува в САЩ за програмата. Разбира се, има много различни професии, които може да се работят от младежи с малко или никакъв опит -неслучайно Америка е страната на неограничените възможности. И все пак избирането на работна позиция е строго индивидуално и зависи от това с какви намерения и мотивация отиваш там.

Може би се досещаш, но една от най-предпочитаните професии е спасител. Позицията предлага добро заплащане, внимание от хората и заплата между $8000 и $12000. Освен всичко това получаваш сертификат за спасител с двегодишна давност, бронзов тен и куп запознанства.


Работата в кухня може да ти даде много. Разбира се, има различни видове позиции, като например готвач или мияч на чинии. И не се притеснявай от последното, никой вече не мие на ръка, за това си има миялни машини  Заплащането е добро, а най-хубавото е, че можеш да спестяваш от храна, което всички знаем си е сериозно перо в бюджета.
Друга интересна позиция, свързана отново със заведенията за хранене, е сервитьор. Какви са плюсовете ли? Бакшиши! Както знаем, в американската култура оставянето на бакшиш е дълбоко вкоренено и е едно сериозно голямо предимство.Само да не забравим - тук също пестиш от храна.


В САЩ има една професия, която никак не е популярна по нашите ширини и тя е busser. Реално това е помощник на сервитьора, който отговаря за отсервирането, почистването и подготвянето на масите за следващия клиент. Заплащането е много добро и също получаваш бакшиши.


Ride Operators е друга интересна позиция, типична за увеселителни паркове и съоражения, която също е с добро възнаграждение. Тук ще посрещаш посетители, ще се грижиш за тяхната безопасност, ще събираш билети и ще трябва да си винаги в добро настроение. Най-хубавото тук е, че всички, с които се срещаш, сас широки усмивки и нагласа за приятно преживяване.


Ако все още се чудиш, каква е най-подходящата професия за теб, свържи се с наш консултант и научи най-актуалните предложения за работа.

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ