Актуално / #Taste America

08 ноември 2022

Пътуване в САЩ – как и къде?

Да пътуваш означава да живееш“ са казали хората и ние сме напълно съгласни! Вероятно най-приятната част от бригадата в САЩ е възможността да обиколиш някои от най-невероятните места в страната, като Ню Йорк, Лос Анджелис, Лас Вегас и Маями. В програмата Work and Travel месецът предназначен за пътуване не е задължителен, но е силно препоръчителен за всеки студент, който иска наистина да се потопи в автентичната атмосфера и да #ВкусиАмерика!


Подготви се за вълнуващо пътешествие


Първата стъпка от твоето travel приключение е свързана със самата подготовка. Изборите пред теб са много – можеш да пътуваш сам/а или с приятели, да се включиш в групова екскурзия или пък ти да организираш всичко, да наемеш кола или да летиш със самолет. Всяка една възможност има своя чар и ще ти донесе различни емоции, но е важно да знаеш какъв тип пътешествие предпочиташ, за да можеш да вземеш правилното решение за себе си!
Имай предвид, че САЩ е огромна държава и разстоянията са внушителни, затова ако искаш да видиш възможно най-много от емблематичните американски градове и забележителности, погрижи се да имаш достатъчно време просто да се насладиш на мястото, хората и средата.


Разнообразие от туристически дестинации


Трудно ни е да изброим всички места, които си заслужава да посетиш, но в нашия топ 10 неизменно попадат Ню Йорк, Вашингтон, Ниагарския водопад, Лас Вегас, Маями, Хавай, Сан Франциско, Холивуд, Йелоустоун и разбира се, Гранд Каньон! От величествената природа до забързаните мегаполиси - всяко от тези места ще те развълнува по различен начин.
Препоръчваме ти, обаче, да си подготвиш подходящи дрехи и обувки и предварително да проучиш локациите – нощувки, транспорт, места за хапване. Няколко съвета от наши студенти – Airbnb и хостелите са бюджетни опции, а ранното закупуване на билети за самолет или автобус може да ти спести доста разходи.
Също така, в много от градовете може да си купиш туристическа карта, която ще ти позволи да посетиш голям брой забележителности, а често включва и безплатен градски транспорт. В САЩ има и много безплатни музеи, които задължително трябва да посетиш, като Smithsonian във Вашингтон и в частност Air and Space Museum, където може да видиш част от космическия кораб Аполо 11.


Ако имаш нужда от практически съвети, насоки или идеи за пътуването, нашите консултанти с удоволствие ще споделят своя опит и препоръки за едно неповторимо US приключение!

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ