Актуално / #Taste America

30 октомври 2020

Лято 2020: Бригадата на Крум

Крум е един от нашите WAT участници, които имаха възможността да се включат в програмата това лято. Прочетете неговите отговори на въпросите, които най-много вълнуват всички, които искат да заминат на студентска бригада в САЩ през 2021г.

Разкажи ни накратко за твоето лято 2020 в Америка?

Имах възможността да прекарам едно приятно, макар и доста нетипично лято 2020 в Америка. Работих в Bar Harbor, щатът Maine - едно много живописно градче, в което се намира и Acadia National Park - място с изключително красива природа. Успях да се запозная с много интересни и позитивни хора, а също и да опитам прословутия мейнски омар. 

Как пътува, беше ли под карантина и какви бяха условията в града, когато пристигна?

Когато пристигнах не се налагаше да бъда под карантина официално. В продължение на 14 дни работих с намалено работно време по 6 часа на ден. Повечето от бизнесите в Bar Harbor работеха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Като цяло градът бе оживен през юли и август. 

Разкажи ни малко за работата ти – какви мерки бяха взети, успя ли да си намериш втора работа, като цяло доволен ли си финансово? 

Работата определено много ми допадна, работих като housekeeper в Bluenose Inn Bar Harbor, колегите ми бяха много забавни. Стриктно се спазваха изискванията за носене на маска, дори и на открито. Не успях да си намеря втора работа, но въпреки това съм много доволен финансово. Не усетих спад в туристическия сезон, през юли и август имаше доста работа, след 1-ви септември работата понамаля. 

С какво ще запомниш лято 2020? Успя ли да пътуваш някъде преди да се прибереш в България? Кой е най-любимият ти момента от цялото лято? 

Успях за втори път в моя живот да посетя най - великия град на тази планета - магнетичния, прекрасен, очарователен, изключителен, великолепен, уникален, върховен, удивителен, вълшебен, велик - НЮ ЙОРК!!!!!!!!!!!!!!!Макар и много по различен от обичайния си свръхдинамичен ритъм поради пандемията от коронавирус изключително много се радвам, че отново успях да се разходя из емблематични места като: Times Square, 5th Avenue, Rockefeller Center, Central Park, в които са заснети толкова велики кино класики и отново да усетя духа на очарователния Манхатън, изпълнен с небостъргачи достигащи небето. Това определено бе най-любимият ми момент от цялото лято. 

Какво би казал на студентите, които се чудят дали да се запишат за лято 2021?

Америка е абсолютно незабравимо и уникално преживяване, изпълнено с много страхотни емоции и разнообразни приключения. Разходете се по Пето Авеню, изкачете се до последният етаж на Empire State Building и вижте очарователния Ню Йорк от птичи поглед, качете се на такси, отправете се към Бруклинския мост, разгледайте световноизвестни картини в музея Metropolitan, опитайте изключително вкусната пица в някоя от пицариите на Little Italy...... Или пък пийте коктейли на някой плаж в слънчева Калифорния, посетете Universal Studios в Hollywood... или пък поиграйте комар в Лас Вегас... , послушайте джаз в Ню Орлиънс и се наслаждавайте в пълна степен на всичко, което Америка може да ви предложи... Уверявам ви... Струва си!!! 

 

Научи всичко актуално за Work and Travel 2021 от нашите квалифицирани консултанти. Заяви онлайн консултация ТУК или ни звънни на 02/80 50 600.

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ