Актуално / #Taste America

10 ноември 2022

Интересни храни, които можеш да опиташ в Америка

Хората са склонни да опитват какво ли не, мотивирани от търсенето на нещо ново, интересно, дори ексцентрично. Имайки предвид колко интернационална е Америка, там можем да срещнем всичко в менюто дори и някои неща, които биха били доста странни за останалата част от света, особено за изисканияевропейски вкус. Ето някои ястия, които вероятно биха се видели странни на едни и много интересни на други.

Спрей сирене – да, точно така, правилно прочете! Сирене във флакон? Самият факт, че можеш да поставиш сирене в шише си е невероятен за нас. Хапва ти се сирене? Добре, отиваш до хладилника, взимаш го и си пръскаш на филийка.
Фъстъци в Кока-Кола – доста е популярно сред американците. Фъстъците се изсипват в Кока-Кола и се консумират по този начин. Никой не знае откъде идва тази традиция, но хора, които са го опитвали твърдят, че е странно и същевременно вкусно. Ти би ли опитал/а?
Пържено пиле с мед –много популярна и питателна закуска от южните щати. Гофрети с пържено пиле, мед или кленов сироп. Интересното е, че има същата комбинация и с бекон. Звучи чудесно! Кой ли вкус се усеща най-силно - сладко, пържено или солено?
Пържени кисели краставички – -Без коментар? Разбира се, за американците вкусната храна трябва да е много хрупкава и дълбоко пържена, иначе не е интересно. Тук е моментът да споменем и за панираните бисквитки Oreo. Ти си прецени. 
Бургер с поничка – поредното чудо на американската кулинарна школа. Прави се като класически бургер с месо и бекон, но с тази разлика, че горната част не е питка,както сме свикнали, а една истинска, голяма шоколадова поничка. Впечатляващо, нали?
Turducken – да, името на това ястие наистина звучи като немско, но има една уловка. Самото наименование на блюдото се състои от три основни думи Tur(key), Du(ck), Chi(ken), което буквално означава точно три неща – пуйка, патица и пиле. Сега вероятно се питаш каква би била комбинацията между трите вида птици. Просто е, пилето се пълни в патицата, а двете заедно се слагат в пуйката с различни видове зеленчуци и после във фурната. Добър апетит!

След изброените по-горе храни, много хора ще си помислят, че кулинарната сцена в САЩ е меко казано странна. Да, наистина има своите специфики, но коя национална кухня няма? Америка е събрала народи и етноси от цял свят, там се преплитат хиляди рецепти и начини на готвене. Наистина си заслужава човек да посети това невероятно място с преживявания за всички сетива -с внушителна природа, мили хора и разнообразна храна.

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ