Актуално / #Taste America

24 януари 2023

Аляска – природен феномен отвъд зоната ти на комфорт

Бригада в Щатите…мечта за едни, шанс за много други! Страната на необятните възможности разкрива цяла нова вселена, която всеки студент изживява по различен начин.Несъмнено програмата Work and Travel USA е едно от най-големите приключения за тези, които са отворени за нови емоции и готови да прескочат зоната си на комфорт и да се потопят в „Новия свят“.

Една от най-предпочитаните дестинации от участниците в програмата несъмнено е Аляска, но с какво се отличава бригадата в този щат?


ЗАЩО АЛЯСКА?

Лосове, мечки, китове и подскачащи навсякъде зайчета, гористи местности, водопади - природна красота само на ръка разстояние и безкрайни Golden Hours са само малка част от елементите, с които може да се опише Аляска.

Най-емблематични за щата са белите нощи и Северното сияние. Двата природни феномена могат да бъдат наблюдавани само в Аляска, от цялата територия на USA. На 21 срещу 22 юни (лятното слънцестоене) е най-светлото денонощие и слънцето не залязва. Всеки следващ ден тъмнината се увеличава с 10 минути на ден и така до септември, когато след 4 месеца работа ще можеш да видиш и северното сияние.

Знаем, че за много студенти на бригада в САЩ финансовият мотиватор не е най-важен, но е факт, че заплащането там ще ти помогне да осъществиш най-великия си Road Trip, или пък да си купиш дрехи, кола и какво друго ти хрумне. Освен това живеещите и работещите в Аляска са освободени от State Tax (щатски данък върху дохода). Да, този данък може да ти бъде възстановен след прибирането ти в България, но не е ли по-хубаво изобщо да не ти се удържа?


РАБОТАТА НА БРИГАДА ИЛИ КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ВСИЧКО ТОВА?

Без значение колко и какъв опит имаш програмата за културен обмен в Америка ти дава безброй възможности. Изборът на работни оферти е голям, а уменията и знанията, които ще придобиеш, ще ти помогнат в твоят бъдеща кариерна реализация.

Голяма част от работодателите са много по-щедри и раздават различни бонуси на своите служители - за край на сезон, за успешно приключил договор, за определен брой изработени часове.

ЕМОЦИИТЕ

Най-важни са хората! Дори дългите работни часове не се усещат, когато са споделени със страхотни хора и колеги, някои от които стават твои приятели и семейство. Безброй луди и запомнящи се мигове, дни, които се превръщат в нощи и обратното. Може да са няколко месеца, но така ще се привържеш към тези хора и винаги ще помниш „онази вечер, когато“… или „онзи следобед на реката…“. А в края на лятото ще тръгнете заедно към New York, където Statue of Liberty става реалност, а Empire State Building спира дъха ти; Washington. D.C., който привлича със своята история и интересни музеи, Niagara Falls - със своето величие, или пък Grand Canyon, който те оставя безмълвен.

Звучи нереално, нали ? Да, но всеки може да се увери в красотата и уникалността на тези места, както и да усети американския дух!

Ние сме на среща да ти помогнем да сбъднеш мечтаната Америка - очакваме те в някой от нашите офиси, за да ти разкажем повече за условията, работните оферти и да отговорим на всичките ти въпроси.

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ