News / News

19 march 2018

Интервю за виза! Разказ от първо лице.

  • Визовият сезон е в разгара си и тъй като на голяма част от студентите, които ще заминават на студентска бригада в Америка това лято, им предстои за първи път да посетят Американското консулство, за да се явят на интервю за виза, ние решихме да ви запознаем с един наш клиент, който само преди броени дни се яви на интервю за виза и тя вече е в ръцете му.
  • Представяме ви Десислав Николов, студент в ИУ Варна, който товя лято ще замине за втори път на студентска бригада в Америка. Попитахме го как е взел решението за повторното заминаване, доволен ли е от миналото лято в САЩ и как е преминало визовото му интервю.
  • Здравей, Десислав! Кажи ни малко повече за себе си – от къде си? С какво се занимаваш? Какво учиш? 

           - Казвам се Десислав Николов, на 21 години съм. Роден съм във Варна и продължавам да живея в морската столица на България. Студент съм в Икономическия университет във Варна. Специалността ми е „Финанси“. Може би това е най-переспективната специалност от групата на икономическите и полагам усилия, за да придобия необходимите знания. През свободното си време обичам да спортувам, чета книги и излизам с приятели да се забавлявам.
  • Бил ли си на студентска бригада в Америка преди или това лято ще ти е за първи път?

          - Да, бях на студенстка бригада миналото лято, тогава се чувствах по-притеснен, но вече липсва това чувство и съм по-спокоен и уверен. След едно успешно прекарано лято в Америка, реших че трябва да повторя и избрах същата оферта и място от първата година. Много съм щастлив, че отново съм сред хората, които ще имат късмета да се насладят на едно Американско лято и през 2018 година.
  • Освен самото решение да заминеш за студентска бригада в Америка, си преминал и през различни важни стъпки – избор на място, интервю за работна оферта. Една от ключовите стъпки обаче е успешното преминаване на визово интервю. Знаем, че ти съвсем наскоро взе така мечтаната виза, за да заминеш това лято в Америка. Какви бяха очакванията ти за преживяването в Американското консулство? 

          - След едно явяване на визово интервю, вече знаех какво да очаквам и бях по-сигурен в себе си. Естествено и Интеграл ми помогнаха за успешно взетата виза - след като ме подготвиха какви въпроси да очаквам.
  • Би ли ни разказал за самия процес – какво се случи след влизането ти в сградата? Какви въпроси ти зададоха? Веднага ли разбра, че си взел виза? 

           - След като влезе в сградата на Американското посолство, всеки кандидат за виза бива проверен доста добре от полицаите, да не би да носи опасни предмети. Като приключи проверката, се насочих към основната сграда, където първо на едно гише ми взеха отпечатъци от пръстите. Там получих и всички необходими документи за интервюто, които предварително са изпратени от Интеграл. Изчаках реда си и като чух името си се насочих към гишето с консула, от където ме извикаха. Поздравихме се с консула и след това въпросите, които ме попита бяха: 1) Къде уча?; 2) Каква е специалността ми?; 3) Бил ли съм в Америка преди?; 4) На същото място ли се връщам?; 5) В кой щат ще работя?; 6) Имам ли роднини там?*
    Интервюто премина успешно и консула ми пожела хубаво лято в Америка.
  • Какво те накара да вземеш решението да заминеш на студентска бригада в Америка за лято 2018? Сам ли заминаваш или с компания приятели?

          - Заминавам заедно с мой много добър приятел, който също взе виза, което ме кара да бъда още по-радостен. Реших се да зимина второ лято подред, след като прекарах едно прекрасно лято през 2017г. в Америка. Създадох нови приятелства, посетих места, които може би никога не бих имал възможността да посетя. Усетих от американската демокрация, култура, начин на живот и не на последно място - успях да заработя доста добри финанси за стандарта на живот в България.
  • Благодарим ти! Екипът на Интеграл Студентски бригади ти жеале още едно вълнуващо американско лято!
  • *Моля имайте предвид, че това са примерни въпроси и е възможно на визовото интервю да ви бъде поискана информация, различна от описаната в това интервю.

Send a question

Call our consultants

+359 2 80 50 600

Visit the nearest INTEGRAL office