News / News

05 february 2018

Time for VISA! Kак да се представим по-добре на визовото интервю

Твоето интервю за виза наближава. Вероятно се чудиш какво ще представлява самото интервю, какво трябва да правиш, какво да говориш, как да се държиш?

Предлагаме ти няколко съвета, от които можеш да се възползваш, за да се представиш възможно най-добре на своето визово интервю:

  • Кога да отидеш на интервюто? - бъди на мястото поне 15 минути преди насрочения час, като няма смисъл да отиваш 1 час по-рано, защото така или иначе ще се наложи да почакаш.
  • Какво да облечеш? - намери златната среда между официалното и небрежното облекло. А това значи да забравиш за анцузите (колкото и официални да са те). Сакото и вратовръзката също няма да са най-подходящото нещо, но ако те са част от ежедневието ти, носи ги и този път.
  • Какво да носиш/да не носиш в себе си? – задължително си носи лична карта и разпечатания Confirmation, който консултантите на Интеграл ще ти дадат. В никакъв случай недей да носиш остри и опасни предмети в себе си (запалки, ножички, пили за нокти и т.н.), тъй като на влизане в Консулството ще минеш през проверка на метален детектор. Точно така – както на летището!
  • Как да се държиш? - съвсем редно е да свалиш шапката си и да махнеш дъвката при влизане в Консулството. Поведението ти не трябва да бъде арогантно! Не влизай в конфликт с абсолютно никого. Усмихвай се повече, бъди приветлив и не дръж под око всеки служител.

На самото интервю, консулите ще искат да се уверят за няколко неща:
- Че имаш поне средно ниво на владеене на английски език
- Че си сериозен студент и искаш да си продължиш обучението след края на програмата
- Че искаш да се върнеш обратно в България след края на лятото

А ето и част от въпросите, които консулите задават най-често по време на визово интервю и да – интервюто ще бъде на английски език:

  • What do you study in the university?
  • Why did you choose to study this?
  • When do you expect to graduate?
  • Where are you going to work?/In which state?
  • What are you going to do after the program?

*Това е само пример! Консулът преценява на място какви въпроси да ти зададе според информацията, посочена в документите ти. Не наизустявай отговорите!

И разбира се – за по-подробна информация и напътствия за това как да се представиш най-добре на визовото интервю, може винаги да се обърнеш към твоя консултант в Интеграл.

И не забрявай, че програмата WAT не е програма за печелене на пари, а за културен обмен – да се потопиш в Американския начин на живот, да опознаеш една нова култура, да усъвършенстваш английския си, като работата е нещо съпътстващо, което ще ти помогне да се издържаш по време на престоя си в Америка.


Желаем ти УСПЕХ!

Send a question

Call our consultants

+359 2 80 50 600

Visit the nearest INTEGRAL office