Актуално / Новини

28 март 2020

Актуално за програмата Work and Travel

Във връзка с разпространената днес от медиите информация, припомняме, че НЯМА решение за прекратяване на студентската програма WORK AND TRAVEL. Към момента актуалната информацията, подадена от отговорните институции в САЩ, касае единствено изместването на началната дата до 11 май 2020 г.  

Разпространената новина в медиите е базирана на отговор на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 по запитване на журналист. Тази информация се основава на настоящи статистики и неясни очаквания за развитие на епидемията и е изцяло в контекста на общите забрани за пътуване в рамките на обявеното в България извънредно положение със срок 13 април 2020 г.

Както самият Щаб нееднократно заявява, ситуацията е динамична и следващите стъпки зависят от хода на овладяване на заразата. Всичко е свързано със спазване на мерките ДНЕС и не е нужно да афектира вече взети решения и бъдещи планове, за които все още има възможност за реализация.

Ние, екипът на Интеграл, следим обстановката в България, като междувременно поддържаме непрекъсната връзка с Държавния департамент на САЩ, със спонсориращите организации и всички структури, от които зависи твоето лятно пътуване. 

В ситуации като тази, прибързаните решения не са най-добрите! Гарантираме нашата пълна подкрепа и съдействие и приканваме да не се предприемат моментни действия относно план, който предстои да се реализира след близо 2 месеца. Целият ни екип работи за разрешаване на евентуално възникнали казуси по най-адекватен и благоприятен начин!

 

Изпратете запитване

Обадете се на нашите консултанти

+359 2 80 50 600

Посетете най-близкия офис на ИНТЕГРАЛ